onsdag 14 januari 2009

TIMGLAS

Hej alla...... det blir lite dåligt med inlägg just nu.......vet inte om jag har en svacka men hoppas ni fortsätter att besöka min sida alla ni som jag lärt känna här i bloggvärlden......ni är fantastiska var och en av er och jag besöker era sidor så ofta jag hinner. Tänkte bara tipsa om att min personliga absoluta favoritartist är på tv i kväll kl 21.00 "med solen i ögonen"....ni som vet...........Lars Winnerbäck......denna fantastiska låtskrivare varenda textrad får en att tänka på något som känns nära....så ofta man känner igen sig i de känslor han uttrycker.....bara sååååå svårt att få ned det man tänker på papper och dessutom göra sååå bra melodier till....ni måste bara titta!!!!! Jag skulle kunna lyssna på honom varje dag,minut och sekund i flera år för man tröttnar aldrig.

TROR HAN SJUNGER TILL MEJ!!!!!!

Timglas (Text & Musik: Lars Winnerbäck)

Anna, bussen här utanför går ingenstans
det är ingen som vill nån vart
Jag har åkt så många varv
men det är alltid lika svart

Anna, är det tiden på året som skrämmer
är vi trygga bakom väggarna här
jag vill inte få in den här världen
den är så tom och tyst och tvär.

Och min tunna karaktär
bara vrider och vänder sig.
Jag vill vara bättre man för dig.
Ett smartare drag, en lösning
en lantärna på din gungande båt
Ja, jag vet att jag sluter igen
men det känns som det är mig dom vill åt
Ja, jag vet men det känns så än

Anna, det är ett timglas som bara rinner
det finns inget att förstå
när himlen blodröd och brinner
är det natten som tränger sig på
och jag drömmer så konstigt igen
Anna, håll mig hårt
för jag skakar av alla denna meningslöshet
jag förstår bara det som är vårt

Anna, nu tänder dom gatubelysningen
bussarna åker sitt varv
jag letar efter rispor i ytan
en spricka, ett hål, en skarv
det måste komma nåt bra ur allt
det måste växa nånting under alla lister
alla bingon, alla tävlingar, alla steg tillbaka

Res mig upp, ge mig lust att hänga på
jag ska värma dig Anna, jag ska lyssna och förstå
för trots all tomhet, trots det timglas som sliter i oss
ska vi hitta en väg ändå
hitta en plats ändå
hitta ett hem, vi två

lördag 10 januari 2009

Hem ljuva hem






En vecka har gått sen sist. Har börjat jobba igen efter en lång julledighet. Idag har sonen haft en kompis här och de har spelat hockey på vår fina isplan som "kontorsnissen" kämpat med att få till. Sena kvällar har han stått och spolat i kylan. Hoppas för hans skull att det får vara kallt ett tag till nu annars kommer vi att ha en rejäl vårflod på baksidan....men sonen är grymt nöjd över isen. Igår fick jag också ett fint paket som jag beställt hos "Noga utvalt" väggord med texten "HEM LJUVA HEM" som jag sedan ska sätta ovanför ingången i nya farstun. De får så länge pryda spegeln i vardagsrummet......det kommer att bli fint tror jag när de kommer upp där jag tänkt sen. Visar även en tavla som jag gjort av ett gammalt dokument ur en gammal notbok. Vet inte vart jag ska ha den ännu men hoppas finna en plats. Hoppas ni alla har en fin lördagskväll. Själv ska jag lägga lilltjejen och sedan njuta av "Körslaget".........musiktokig????? Ja lite kanske!!!!!!!! HI HI HI..........PÅ ÅTERSEENDE

söndag 4 januari 2009

weekend Stockholm

Fredag -lördag var "kontorsnissen" och jag på en barnfri weekend i vår kungliga huvudstad. Lite fika, shopping,fika igen, ett glas vin, handla lite gott tilltugg på saluhallen ost och lite delikatesser sådär och lite mer vin, God mat på söder TIFFANYS, kan varmt rekomendera deras lammfile med råstekt potatis och vitlökssmör. Ni som läst min blogg vet ju att jag varit ett IDOL fan och senare på kvällen promenerade vi över ett iskallt Slussen ner mot Gamla stan och Engelen där Robin E från IDOL spelade med sitt band och som gäster sjung Robin B som var min favorit i IDOL och Alice (IDOL 2:an för er som inte har en aning). Skit kul att hamna på ett sådant trevligt ställe!!!!! Resan hem dagen efter blev däremot ingen angenäm historia......några mil utanför Stockholm körde man rätt in i dimman kan man säga bildligt talat. Det snöade så man såg inte ens en meter framför bilen......Det var fruktansvärt obehagligt!!!! Men det kom nån IDIOT och trodde att man kunde köra om...Helt galet snörök och NOLL i sikt ...men sedan förstod folk att det inte gick så vi kröp fram på motorvägen. resan tog ungefär en timme extra att köra hem...men vi kom hem.....Men jag har inte varit med om maken till obehagligt körväder. Inte roligt..... man var lite rädd!!!!! God fortsättning på 2009!!!


Jag står exakt bredvid hon som filmat detta klipp!!!