söndag 24 maj 2009

vårt vardagsrum nedre botten!

Hej alla! Vad längesedan jag var här och skrev men jag har haft fullt upp och jag har varit sjukt trött på kvällarna och somnat typ vid åtta snåret tillsammans men en härligt snusande unge vid sidan. Mycket har hänt men nu tänkte jag visa lite bilder från renoveringen av vårt vardagsrum på nedre botten. När vi köpte vårt gamla hus fanns det här inget golv utan bara stampat jordgolv och timrade väggar så det blåste rakt igenom huset. För att få det beboligt befanns sig "kontorsnissen" här varje kväll i en månad efter jobbet och grejade och fixade tillsammans med några mycket snabba och kompetenta snickare. Själv befann jag mej i den lilla lägenheten i stan med vår son då 10 månader gammal och åkte ut då och då för att styra upp bygget så det blev som jag ville. Tur var väl det annars hade inte de fina stockarna i taket varit synliga idag då snickarna tyckte det skulle bli såååå jobbigt och tidsödande att såga planken på längden efter dessa. Men jag är envis och såklart blev stockarna synliga. SNYGGT!!! Håll till godo. I timret fanns föresten tidningspapper daterat från 1791.......det är gammalt det. Vi är på visning...borde kanske bli avskräckt!

5 kommentarer:

Home No.1 sa...

Halloj!
Kul att få se hur det såg ut=9
Herregud jordgolv, hjälp Mr.M hade vänt i dörren kan jag lova men kanske inte jag är ju envis som få men man är ju två om saker och ting, ni var modiga och har gjort ett superfint jobb!
Kram Annica.

Grodmamman sa...

Det där huset hade jag aldrig orkat köpa!:) Tur att ni orkade!:) Vilket jobb ni har lagt ner, men så har det blivit bra också! Det gäller att man är med och styr upp ibland, man kan ju inte gå med på vad som helst! Snyggt det var med de synliga bjälkarna!
Kram

Mitt smultronställe sa...

Va fint det blev, men vilket jobb ni lagt ner... Ni måste vara nöjda.

Ha det gott, kram Camilla.

Alviken sa...

Helt otroligt hur fint ni har gjort det! "Styra upp bygget" haha, den var bra! Men du kontorsnissen är allt ganska händig också, eller hur ;)? Hoppas det går bra med eran studsmatta, det är ju en jätterolig grej, men det gäller ändå att ta det lite lugnt...Sonen stukade foten för två år sen när han hoppade och det tog sex veckor innan den blev bra igen...ingen fotboll på hela sommarlovet =(
Hoppas solen skiner hos er!
Kram Maria

Gårdsromantik sa...

Ja den visnigen hade jag varit helt betagen i och maken hade sklitit mig därifån med våld ;-)

Men så fint det blivit!

Kram Maud