måndag 14 september 2009

kakelugn

I helgen gjorde vi slag i saken och la ut kakelugnen som följde med huset när vi köpte det. Vi har fått indikationer på att den ska vara 1880-1890 tal men vi vet inte riktigt, har mailat iväg bilder till en expert så får vi se. Är det någon som vet mer om denna kakelugnsmodell så skriv gärna en rad. Krönet består av lejonhuvuden riktigt läcker. Kakelugen är en rund modell.
Sen har min pappa hittat en sååååå snygg gammal hatthylla på vinden ute på landet.......som jag bara måste visa i ett senare inlägg.......En sådan där med stora hängare rakt upp....åhhhhh vad kul det är att få nåt sådant som man bara suktat efter i alla dessa inredningstidningar....en sådan gedigen hängare är det svårt att få tag i. Ha det gott alla....




3 kommentarer:

Grodmamman sa...

Läckert med kakelugn! Det är något visst med sådana!:)
Kram

Domus Dulcis Domus sa...

Vackert hus ni har.... tänk att få en alldeles underbart vacker kakelugn, vad mer kan man önska. Roligt att hitta hit, Här tänker jag nog titta in mer.

Vända blad sa...

Vilken maffig kakelugn! Läckert med alla detaljer! Har också en som ligger och "väntar", få se om det blir veklighet eller inte att sätta upp den någon gång...Men då måste vi fixa och förstärka golvet först. Låter spännande med den där hyllan, du visar väl sen?!
Ha en trevlig helg!
Kram Maria